34 C
Дубай
сряда, юли 24, 2024
spot_img
More

  Най-новото

  Колоездене в пустинята Al Qudra с велосипед под наем от Trek 🇦🇪

  Велосипедната писта Al Qudra е популярна дестинация за търсачи на приключения и фитнес ентусиасти в Дубай. Далеч от градските шумове, пистата се простира по живописния пустинен пейзаж в близост и до езерото на любовта Love Lake. Можете също така да се насладите на гледка към езерото и дори да зърнете пустинната дива природа. Езерото Ал Кудра е дом на около 180 различни вида птици и не е необичайно да забележите група фламинго.

  Ако планирате колоездачно пътуване до Al Qudra, това ръководство ще ви помогне да научите повече за мястото и пистата.

  Колоездене в Al Qudra с велосипед под наем

  Колоездачната писта Al Qudra е дълга 86 километра и има какво да предложи. Той е еднакво известен сред ентусиастите и професионалните колоездачи.

  Bike rent dubai

  Велоалеята в Al Qudra е асфалтова писта, разделена на по-малки маршрути. Главният вход на пистата е от „Последният изход“ Ал Кудра. Тук можете да намерите каравани за храна, студена вода, велосипеди под наем и всичко необходимо, от което се нуждаете за приятно колоездене.

  Колоездачната писта в Al Qudra е заобиколена от спиращ дъха пейзаж

  Можете да се насладите на гледката към пустинята с нейните дюни и пясъчни могили. Може дори да срещнете животни като антилопи и арабски орикс, често срещани около пистата. Езерото на любовта в Ал Кудра е изкуствена атракция, която е успяла да привлече множество животни и птици. И също може да го посетите с велосипед под наем, но си вземете велосипед за неасфалтирани пътища, защото пътят до там е чакъл и пясък.

  ГЛЕДАЙ ВИДЕО МАТЕРИАЛ

  Някои части от пистата се пресичат между дюните и хълмистите пътеки, което го прави чудесна писта за велосипедисти, които търсят предизвикателство. Ако искате да удвоите радостта от активността на открито, опитайте офроуд близо до тази писта.

  Магазин за велосипеди под наем в пустинята

  Не е необходимо да притежавате велосипед. Можете да се възползвате от велосипеди под наем в магазин за велосипеди Trek, разположен в края на пътя. Можете да наемете велосипеди, предпазни средства и каски от магазина.

  Qudra Track – такса и други разходи

  Няма входна такса за колоездачната писта Al Qudra. Въпреки това, ако наемете велосипед, това ще ви струва около AED 53 за два часа през делничните дни и AED 95 за два часа през почивните дни. Също така, ако наемете велосипед за цял ден, тогава цената е по-добра.

  Как да наемете велосипед в Al Qudra?

  Посетете магазина за велосипеди под наем на Trek в Al Qudra, въведе онлайн заявка за предварителна резервация на велосипедите под наем. Просто изберете датата, часа и продължителността на наема, изберете вида велосипед, който искате да наемете и резервирайте онлайн. Линк към формата за резервация на велоспед под наем: Rentals — Trek Bicycle Store – UAE (trekbikes.ae)

  Колоезденето на пистата Al Qudra е безопасно и приятно, но човек винаги трябва да следва определени насоки за най-добро преживяване.

  RENTAL BIKE BOOKING Dubai

  Ето някои dos и don’ts, които трябва да имате предвид

  • Не посещавайте пистата след 10:00 часа най-вече през лятото, тъй като след това температурата може да бъде много висока.
  • Не наемайте планински велосипеди, тъй като пистата е конструирана за шосейни велосипеди, освен ако не сте решили да отскочите по чакълените пътища.
  • Носете най-малко 2 литра вода с вас за пистата.

  Как да ситгнете до велосипедната писта Al Qudra?

  Велосипедната писта Al Qudra се намира до Дубай на Al Awir Road, който е на 35 минути път с кола от града. Мястото за паркиране на пистата е близо до източната част на Дубай, недалеч от Arabian Ranches и Studio City. Пистата е отворена 24 часа и можете да посетите по всяко време. Въпреки това, времето подлежи на промяна през Рамадан или по други поводи.

  Trek bike Dubai shop rental Al Qudra

  Често Задавани Въпроси

  Как да стигнете до велосипедната писта Al Qudra?

  Можете да стигнете до пистата от центъра на Дубай чрез E44 или D54 до AL Qudra Road (D63).

  Кое е най-доброто време за посещение на пистата?

  Най-доброто време е преди 10:00 ч. и след 16:00 ч. През това време температурата е умерена и можете да се насладите на колоездене в открита среда.

  Мога ли да посетя пистата през нощта?

  Да, Al Qudra е отворен 24 часа и също има осветени писти, за да улесни ездачите през нощта.

  Гладките асфалтови пътища на Ал Кудра и хипнотизиращата гледка към пустинята са единствени по рода си. Голям брой велосипедни ентусиасти посещават пистата за приключения на открито. Тази уникална велосипедна писта привлича редица международни и местни туристи. Заслужава си да я посетите!

  Booking.com

  Latest Posts

  Коли под наем в Дубай

  spot_imgspot_img

  виж също

  Booking.com