39 C
Дубай
събота, юни 15, 2024
spot_img
More

  Най-новото

  Два квартала на Дубай са на път да бъдат свързани с велоалея

  Снимка: RTA

  Огромна нова велосипедна алея в Дубай ще свърже два квартала като част от общоградски проект. Обявен от RTA, маршрутът ще се простира на над 13,5 км, което означава, че ще можете да въртите педалите по целия път от Al Sufouh до Dubai Hills.

  Част от проекта Hessa Street, пистата ще позволи на велосипеди, скутери и пешеходци да пътуват по-лесно, без да използват автомобил – подобрявайки благосъстоянието и задръстванията в Дубай.

  За да се запази трасето непрекъснато, ще бъдат построени два нови моста, единият през Sheikh Zayed Road, а другият през Al Khail Road.

  Споделяйки футуристичните дизайни, RTA потвърди, че и двата моста ще бъдат дълги над 500 метра с отделни ленти за велосипеди и пешеходци и ще се свързват с метростанция Dubai Internet City.

  ГЛЕДАЙ ВИДЕО ПО ТЕМАТА

  По проекта за улица „Хеса“ ще бъдат увеличени и лентите за движение по самата улица „Хеса“, ще бъдат създадени и четири нови кръстовища. Обслужвайки растящи общности като Ал Суфух, Ал Барша и Барша Хайтс, завършеният проект трябва да позволи допълнителни 8000 превозни средства по пътищата до 2030-та година.

  Велоалея в Дубай
  Снимка: RTA

  Говорейки за проекта, Негово превъзходителство Матар Ал Тайер, генерален директор и председател на Съвета на директорите на Пътната и транспортна администрация, заяви:

  „Новата велосипедна пътека е уникална с това, че има два моста, първият пресичащ Sheikh Zayed Road, а вторият пресичащ Al Khail Road, с ширина пет метра, включително три метра за велосипедната и електрическата скутерна пътека и два метра за пешеходната пътека.

  Al Sufuh bike
  Снимка: RTA

  Мостът, който пресича улица Al Khail, се отличава с уникалния си геометричен дизайн, произтичащ от околната среда около моста. Развитието на колоездачните писти е част от проекта за развитие на улица „Хеса“, който се очаква да бъде завършен през първото тримесечие на 2026 г.

  Booking.com

  Latest Posts

  Коли под наем в Дубай

  spot_imgspot_img

  виж също

  Booking.com