34 C
Дубай
сряда, юли 24, 2024
spot_img
More

  Най-новото

  THE LOOP Dubai – иновативен здравословен начин на транспорт

  THE LOOP Dubai е проект, който има за цел да свърже повече от 3 милиона жители, използвайки здравословен начин на транспорт до ключови услуги и места чрез ходене и колоездене в рамките на минути.

  Той ще осигури приятна климатично контролирана целогодишна среда, за да направи ходенето пеша и колоезденето основен вид транспорт за жителите на Дубай. Целта е до 2040 г. колоезденето да се превърне в основен вид транспорт за ежедневни пътувания за повече от 80% от жителите на Дубай.

  Проектът THE LOOP ще се превърне в най-интелигентната инфраструктура за колоездене навсякъде по света!

  Проектът THE LOOP е ръководен от URB, световен лидер в развитието на устойчиви градове

  Главният изпълнителен директор Baharash Bagherian обяснява как THE LOOP предоставя чудесна възможност за насърчаване на предприемаческия дух в градската мобилност:

  THE LOOP DUBAI / Повече информация за проекта можете да намерите тук: https://urb.ae/projects/theloop

  „Дубай е най-доброто място за предприемачество в градската мобилност. Проектът THE LOOP е въплъщение на този предприемачески дух, който има за цел да превърне Дубай в най-свързания град на земята пеша или с велосипед. В Европа повечето хора карат велосипеди или ходят пеша, за да стигнат до работа. В Дубай нашата цел е да накараме повече от 80% от хората да използват велосипед ежедневно.

  Снимка: Linkedin URB

  В момента Дубай е построен предимно за пътуване с кола. Основните пътни инфраструктури и мрежи са прекъснали общностите чрез ходене или колоездене, така че се нуждаем от предприемаческо мислене за повторно свързване на тези квартали, като същевременно правим колоезденето или ходенето основен вид транспорт през цялата година до всяка част на града. „

  В момента има голяма пропаст във връзките между колоезденето и обществения градски транспорт

  Колкото повече двете са интегрирани, толкова по-лесно ще стане за жителите на Дубай да комбинират колоездене и обществен транспорт при ежедневните си пътувания на дълги разстояния. Безопасността и целогодишната използваемост са някои от критичните въпроси, които THE LOOP също осигурява.

  Снимка: Linkedin URB

  По този начин THE LOOP е промяна на парадигмата от автомобилно-ориентирана инфраструктура към инфраструктура, ориентирана към хората. Това ще направи градската мобилност радостно преживяване за жителите на Дубай, като същевременно ги направи здрави.

  Нашата цел е да препроектираме бъдещата инфраструктура за мобилност в Дубай, за да се превърне в нещо повече от устойчиви транспортни системи.

  Да се мисли за такива инфраструктури толкова, колкото пространства и комунални услуги за хората, където могат да се предоставят и различни услуги за отдих и общност. Тези видове инфраструктури следва да бъдат приятен вид устойчив транспорт, независимо от метеорологичните условия.

  В крайна сметка, докато градовете се надпреварват да модернизират инфраструктурата си към по-устойчиви видове транспорт, проектът THE LOOP в Дубай има за цел да създаде нов еталон за най-интелигентната инфраструктура за колоездене и ходене в света. Тя ще се превърне в първата по рода си активна инфраструктура за мобилност навсякъде по света, с различни удобства и функции за устойчивост, които ще оформят бъдещето на градската мобилност в Дубай и извън него.“

  Booking.com

  Latest Posts

  Коли под наем в Дубай

  spot_imgspot_img

  виж също

  Booking.com