22 C
Дубай
четвъртък, април 18, 2024
spot_img
More

  Най-новото

  Важна информация за туриста преди пътуване до Дубай

  Повечето националности (включително и България) могат просто да получат туристическа виза при пристигането си на Международното летище в Дубай или Абу Даби. Българските посетители могат да получат виза при пристигане, валидна за 90 дни, която е безплатна.

  Не са необходими предварителни уговорки за виза. Визата при пристигане е валидна 90 дни от датата на влизане. Може да се консумира в рамките на 180 дни от първото влизане. Този тип виза не подлежи на удължаване. Паспортите трябва да са нормални и валидни повече от шест месеца.

  Валутата в Дубай е дирхам, който е съкратен до AED (дирхам на Обединените арабски емирства).

  Един дирхам е разделен на 100 филса. Дирхамът е фиксиран към щатския долар от 1997 г., което означава, че обменният курс никога не се променя. Един щатски долар струва 3,67 AED.

  • Малка бутилка вода: 1,5 AED (50 цента);
  • Big Mac: 16,75 AED (4,5 USD);
  • Биряни: AED13 (USD3,5);
  • Шаварма: AED5 (1,4 USD);
  • Кратко пътуване с такси: AED12 (USD3.3);
  • Дубайско метро (3 зони): AED5,8 (USD1,6);
  • Билет за кино (стандартен): AED35 (USD9.6);
  • Пътуване с Abra през Dubai Creek: AED1 (USD27 цента).

  Времето в Дубай

  С крайбрежно местоположение на Арабския полуостров, Дубай се радва на топъл климат през цялата година. „Зимните“ месеци продължават от октомври до май с топли температури, вариращи от 20–35°C (68–95°F).

  Дубай пътуване

  Летният сезон продължава от юни до септември с по-горещи температури, достигащи до 45 градуса по целзий. Въпреки това широката гама от вътрешни и външни съоръжения и атракции в града гарантира, че Дубай е целогодишна дестинация.

  Интернет връзка в Дубай

  Навигиране из града, четене на отзиви за ресторанти и споделяне с приятели по целия свят – всички ние трябва да поддържаме връзка. Ще получите безплатна предплатена SIM карта от телеком оператора Du при пристигането на летището. За повече информация посетете официалния сайт на DU или последвайте линка: https://www.du.ae/tourist.

  Dubai Du Sim Card Tourist

  Можете също така да разгледате конкурентните пакети за роуминг и данни от Etisalat, Du и Virgin Mobile. Безопасен обществен Wi-Fi се предлага в ОАЕ на много топ дестинации. Просто се регистрирайте и сърфирайте.

  внимание! Международният ви паспорт, трябва да има минимум 6 месеца срок преди датата му на изтичане!

  В случай на спешност по време на почивка в ОАЕ, обадете се на:

  • 911 за Полицията;
  • 998 за Бърза помощ;
  • 997 за Пожарната;
  • 996 за Бреговата охрана.

  Посетителите също могат да намерят тези номера полезни:

  +971 800 4438 за въпроси, свързани със сигурността на туристите;

  +971 800 342 за Dubai Health Authority;

  +971 600 545 555 за проблеми, свързани с потребителите.

  Често срещани въпроси и отговори на туристи в Дубай

  Дубай е космополитен град, където се приемат почти всички облекла и културни изрази. Бански костюми са разрешени на плажове, водни паркове, обществени басейни и спа зони, но не се считат за подходящи в райони като бизнес райони и търговски центрове.

  Booking.com

  Консервативното обличане се цени в историческите квартали и местата за поклонение на Дубай. Има специфични изисквания за влизане в джамия, като носенето на облекло, което покрива раменете, ръцете и краката – и забрадки за жените.

  Burj Halifa

  Мархаба! Дубай е топъл и приветлив град и ще срещнете много хора, които ще ви поздравят с усмивка и ще ви пожелаят добро. Ръкостискането е обичайно, но имайте предвид, че обикновено се приема, че това трябва да бъде инициирано от жени.

  Публичните прояви на привързаност е най-добре да се сведат до минимум

  Държането за ръце е приемливо, но целуването и прегръдките на обществени места не са разрешени. Алкохолът се сервира в лицензирани заведения като хотели, барове и специализирани магазини на лица над 21 години. Въпреки това поведението в нетрезво състояние и шофирането в нетрезво състояние не са приемливи. Използването или притежаването на незаконни наркотици също е строго забранено.

  Етикет

  Дубай е дом на стотици националности и в целия град се говорят арабски и английски. Научаването на няколко арабски думи със сигурност може да направи пътуването по-запомнящо се! Докато изследвате града, е много вероятно да чуете руски, тагалог, хинди, урду, португалски и много други езици.

  Много лекарства, използвани по целия свят, са лесно достъпни в аптеките и болниците в Дубай

  Ако пътувате с предписани лекарства, не забравяйте да вземете със себе си бележката от Вашия лекар. Рецептата трябва също да описва подробно количеството лекарства, които възнамерявате да носите.

  Забрана на лекарства

  Важно е да проверите дали лекарствата са класифицирани като контролирани или не в Обединените арабски емирства, за което вашият лекар трябва да може да ви помогне. За да носите контролирани лекарства, ще трябва да кандидатствате за одобрение от Министерството на здравеопазването преди пътуването си. За повече информация прочетете указанията за пътуващите или се свържете с МЗ.

  Да давам или да не давам бакшиш?

  Краткият отговор е, че няма правила, когато става въпрос за бакшиши в Дубай. Размерът на бакшиша варира от професия до професия и до голяма степен зависи от личните предпочитания.

  В повечето случаи е обичайно да се предлага малко повече, но със сигурност не е задължително. Всеки пристига в Дубай със собствените си обичаи и очаквания, но едно нещо, което винаги е постоянно, е високото ниво на обслужване.

  Booking.com

  Latest Posts

  Коли под наем в Дубай

  spot_imgspot_img

  виж също

  Booking.com