34 C
Дубай
сряда, юли 24, 2024
spot_img
More

  Най-новото

  Как и откъде да наемете кола под наем в Дубай

  Някои неща са много по-лесни за туриста с кола под наем в Дубай, особено ако пътувате на дълги разстояния. Благодарение на тази услуга ще имате възможността да посетите куп атракции, както и да отскочите до Ал Айн или до Абу Даби. Ето няколко важни съвета за наемане на автомобил под наем в Дубай.

  Уверете се, че имате всички документи и разрешителни, които ще ви трябват, за да наемете кола в оае предварително!

  Правилата могат да се променят, така че е най-добре да проверите точно преди да пътувате. И все пак ето, какво ще ви е необходимо за наемане на автомобил в Дубай!

  Международно разрешително за шофиране

  Притежателите на паспорти от всички страни от GCC, Обединеното кралство, Съединените щати и Канада могат да използват шофьорската книжка, издадена от тяхната собствена страна, за да шофират в Дубай. Посетителите от други страни трябва да имат валидно международно разрешително за шофиране (IDP).

  Икономични коли под наем в Дубай

  Правилата могат да се променят, така че е най-добре да се консултирате директно с компаниите за отдаване под наем, за да видите дали лицензът на вашата страна ще бъде приет или трябва да получите IDP предварително.

  Трябва да сте над 21 години, за да наемете кола в Дубай, както и да притежавате лична кредитна карта

  Повечето компании за отдаване на коли под наем в Дубай ще изискват от вас да използвате кредитна карта като плащане за наемането на кола, която след това ще се използва автоматично, ако възникнат глоби или такси.

  Кола под наем в Дубай условия

  По закон всички коли под наем в Дубай включват покритие (застраховка) от трета страна по закон. Някои полици за туристическа застраховка може да покриват коли под наем, но повечето компании за отдаване под наем ще предложат допълнителна застраховка срещу такса, която може да бъде висока, ако решавате на място.

  Планирайте предварително онлайн, за да сте сигурни, че имате правилната за вас застраховка и наем на кола на възможно най-добрата цена!

  Също така, ако планирате да шофирате до съседна държава, ще ви трябва допълнителна документация от вашата компания за отдаване под наем, за да направите това – повечето не го позволяват. Обмислете маршрута си, преди да наемете автомобил в Дубай.

  в дубай има много варианти за избор на кола под наем, но е важно да се запознаете с условията!

  В Дубай има много фирми за коли под наем, включително много големи международни вериги като Europcar, Hertz и Avis, както и местни опции. Можете да наемете кола от редица места в града, включително и от международното летище на Дубай (DXB) или Абу Даби.

  Всъщност, ако наемете кола от летището ще си спестите пари за такси до хотела, който сте резервирали. Както и на обратно. В крайна сметка е важно да знаете, колко често ще ползвате автомобила и дали ще ви бъде изгоден в зависимост от вашия план график.

  Бюджетни коли под наем в Дубай и на летището

  Обикновено ще трябва да оставите колата на същото място, където я вземете, така че вземете предвид това в плановете си. Повечето компании ще имат набор от превозни средства от които да избирате, от компактни автомобили до SUV.

  Но имайте предвид, че ако посещавате Дубай в пиковите часове – особено по време на голямо търговско изложение – може да има по-малко налични коли. Именно поради тази и други причини е най-добре да резервирате автомобил под наем възможно най-рано преди вашето пристигане в ОАЕ.

  Каквато и компания и кола да изберете, запомнете две много важни правила за коли под наем навсякъде по света:

  1. Прочетете документите: Уверете се, че знаете с какво се съгласявате, преди да подпишете нещо. Това включва всички такси, застрахователни полици и екстри, които приемате, както и правилата, които трябва да спазвате.
  2. Огледайте колата: Преди да потеглите, обиколете колата и си отбележете всички вдлъбнатини, неравности или ожулвания и се уверете, че са отбелязани в документите ви. Направете същото и вътре в колата, и проверете дали всичко работи – включително климатика.

  Прочетете правилата за движение по пътищата в Дубай

  Уверете се, че знаете правилата за шофиране по градските пътища, които включват:

  • Шофирайте отдясно: Ако идвате от страна, в която се шофира отляво, бъдете готови да смените страната.
  • Ограниченията на скоростта са в километри в час: Не се бъркайте с мили.
  • Минимални ограничения на скоростта: На натоварените магистрали може да има минимална скорост, с която трябва да шофирате, обикновено 60 км/ч.
  • Бъдете наясно с камерите за скорост: Дубай се отнася сериозно към пътната безопасност и рискувате солидна глоба, ако ви хванат да карате с превишена скорост.
  • Не пийте алкохол, ако ще шофирате: Няма законово разрешено количество алкохол за шофьори в Дубай – така че ако пиете, не шофирайте.
  Booking.com

  Latest Posts

  Коли под наем в Дубай

  spot_imgspot_img

  виж също

  Booking.com