34 C
Дубай
сряда, юли 24, 2024
spot_img
More

  Най-новото

  Шейх Хамдан обяви Асамблеята на генеративния изкуствен интелект в Дубай

  Шейх Хамдан бин Мохамед бин Рашид Ал Мактум, престолонаследник на Дубай и председател на Изпълнителния съвет на Дубай, обяви, че „Дубайската асамблея за генеративен изкуствен интелект“ (Generative AI Assembly 2023) ще се проведе през октомври, която ще се „потопи дълбоко в тази технология, както никога досега, поставяйки Дубай в челните редици на този бързо развиващ се сектор“.

  Асамблеята ще се проведе в Дубай от 11 до 12 октомври 2023 година и има за цел да оформи бъдещето на генеративния ИИ. Както и да запознае правителствата и обществата с инструменти и възможности и да покаже ключови области и сектори на ИИ.

  Шейх Хамдан каза: „Дубай се очертава като един от градовете с най-бързи темпове на приемане на нови технологии и най-високо усвояване на техните авангардни приложения в икономиката и правителството. Асамблеята на Дубай за генеративен AI се стреми да разработи приобщаваща визия за бъдещето на генеративния AI, обхващаща предстоящите му постижения и обещаващите възможности, които предлага.

  dubai assembly for generative ai 2023

  Той добави: „Правителствата ще претърпят дълбоки промени поради технологичния напредък, особено в областта на изкуствения интелект. Бързият темп на тези трансформации изисква дълбоко разбиране и напредничав подход за оформяне на бъдещето и превръщане на предизвикателствата в нови възможности.

  Generative AI Assembly 2023 ще се проведе в Музея на бъдещето и AREA 2071 в Emirates Towers, събитието ще събере министри, правителствени служители, изпълнителни директори, експерти от индустрията, предприемачи, политици, инвеститори, учени и технологични стартъпи.

  Сесиите и дейностите на Dubai Generative AI Assembly ще се съсредоточат върху няколко сектора, включително здравеопазване, образование, финанси, разработка на софтуер, реклама, медии, музика и развлечения.

  Виж повече на: Dubai Assembly for generative AI — Dubai Future Founation

  Booking.com

  Latest Posts

  Коли под наем в Дубай

  spot_imgspot_img

  виж също

  Booking.com